Vi inviterer til Kunstweekend på Vestlia Resort, Geilo 13.-15. september 2019.

Velkommen til en uforglemmelig weekend spekket med kunst, god mat og inspirerende foredrag.

 

natur.jpg

NATUR

Opplev Geilos fantastiske natur. Ta egentiden du trenger for å koble av i fjellet.

mat.jpg

MAT

Nyt deilige smaksopplevelser. Vestlia setter nydelig mat og god vin på menyen.

nettverk.jpg

NETTVERK

Kunstweekend er møtested for enhver kunstinteressert, med inspirererende innsikt, en arena for gode samtaler.

 
maryanne.jpg

MARY ANNE STEVENS - ART HISTORIAN CURATOR

Nicolai Astrup, fra nasjonalskatt til internasjonal anerkjennelse

Nikolai Astrup, 1880 – 1928 er blant Norges folkekjære billedkunstnere. Han har utmerket seg både som grafiker og som maler. Spesielt kjent for sine særegne skildringer av Vestlandets frodige, ville natur og tradisjonelle folkeliv. «These are magical landscapes in every sense. Do go see them» skrev The Telegraph under utstillingen i London.  Over 140.000 så utstillingen som i 2016 har turnert i London, Oslo og Emden. Sparebankstiftelsen DNB investerte i en større samling Astrup verker i 2005 og var initiativtaker og sponsor for den internasjonale Astrup-turneen.  Utstillingen er kuratert av tre anerkjente britiske kunsthistorikere, Mary Anne Stevens er en av dem. Mary Anne Stevens har vært tydelig på at noen grunnpilarer måtte være på plass før internasjonalisering, blant annet ny forskning, et nytt budskap og samarbeid med et godt norsk museum som viser at kunstneren er sentral for museet.

Mary Anne Stevens, sluttet som direktør for Academic Affairs, Royal Academy of Arts, London i 2013 etter å ha arbeidet der i 29 år.  

steinar.jpg

STEIN OLAV HENRICHSEN - MUNCHMUSEET

Hva gjør Edvard Munch viktig?

Edvard Munch er en av verdens mest attraktive kjente kunstnere. Det gjør han også til en av de mest kjente kulturmerkevarer. Munchmuseet forvalter og formidler av størstedelen av livsverket til Munch. Hans kunstverk inspirerer fortsatt kunstnere over hele verden, og hans kan ses som en viktig forutsetning for modernismen og nyere billedkunst. Edvard Munchs kunst vil få en ny dimensjon i spennende, arkitektoniske omgivelser fra 2020, som vil bidra til å forsterke oppmerksomheten også for øvrig kunst, kultur, design og arkitektur. Hvorfor er Edvard Munch fremdeles aktuell – og hvorfor bør vi bruke milliarder på å utvikle Munch. Stein Olav Henrichsen forteller hvorfor det er verdifullt både kulturelt og økonomisk å investere i Munch, og hvilke strategier Munchmuseet følger i den forbindelse.

Stein Olav Henrichsen er direktør ved Munchmuseet i Oslo, han er utdannet musiker. Han gikk inn i kunstledelse som leder for samtidsorkesteret BIT20 (1989), og senere Opera Vest (1993) og Bergen Nasjonale Opera (2005). Siden 2010 har han vært direktør for Munchmuseet i Oslo. Han har ledet en rekke internasjonale kunstprosjekter og utviklingsprosjekter i tredje verden, og har deltatt i en rekke statlige utvalg. Han er blant annet medlem av det nye tverrdepartementale Rådet for kultur og reiseliv.

maibritt.jpg

MAI BRITT GULENG - NASJONALMUSEET

Ny "vår" for Harald Sohlberg

Harald Sohlberg er en av norsk kunsthistories viktigste landskapsmalere. Nasjonalmuseet vil i 2018 vise en stor retrospektiv utstilling over Sohlbergs verk. Kjente og kjære malerier med motiv fra Røros, Vinternatt  i Rondane, Sommernatt og En blomstereng nordpå vil selvfølgelig bli vist. I tillegg vil innlånte verk fra private og offentlige samlinger vises for publikum, noen for første gang på mer enn 50 år. Utstillingen vil romme nærmere 60 malerier, en rekke tegninger, skisser og fotografier fra hele Sohlbergs produksjon. Mai Britt Guleng er kurator på Nasjonalmuseet i Oslo og er Mag. art. i kunsthistorie. Hennes forskning er primært rettet mot Edvard Munch, kunsthistoriografi og norsk maleri og skulptur fra 19. århundre. 2006 – 2011 var hun førstekonservator ved Munch-museet. Der ledet hun prosjektet ”Edvard Munchs tekster”, som danner grunnlaget for det digitale arkivet www.eMunch.no.

helena.jpg

HELENA HOLMBERG - KUNSTHALL TRONDHEIM

Gründerhistorien bak Norges nye kunsthall

I oktober 2016 åpnet Kunsthall Trondheim. En lang historie om å etablere en ny norsk kunstinsittusjon var ferdig. Historien går tilbake til 2005, da Trondheim kommune vedtok å utrede mulighetene for en kunsthall. Mange var ikke fornøyde med prosessen, men etter åtte år ble Helena Holmberg ansatt som prosjektleder. Tre år senere åpnet dørene. På mange måter var det da gründertiden begynte for fra 2016 skal Kunsthall Trondheim etablere seg som en sterk institusjon for samtidskunst.  

Helena Holmberg var fra 2002 leder for Xposeptember biennale for fotobasert kunst, men er først og fremst kjent for sitt mangeårige arbeid som kurator ved Index, visningsrommet til The Swedish Contemporary Art Foundation i Stockholm. Siden 2013 har hun ledet arbeidet ved Kunsthall Trondheim.

 

jarle.jpg

JARLE STRØMODDEN - VIGELANDSMUSEET

Gustav Vigeland 150 år - fornyet aktualitet

Vigeland-museet er i gang med planlegging av 150-årsjubileet for Vigelands fødsel som vil markeres i 2019. Gustav Vigeland (1869-1943) er den kunstneren flest turister og innbyggere har kontakt med i Oslo, gjennom sine besøk i Vigelandsparken. Parken er den best besøkte kulturattraksjonen i Oslo med omlag 1,5 millioner mennesker.

Vigeland er stor i Oslo og han er en del av byens DNA. 150-årsjubileet skal løfte frem kunstneren og gi publikum, fastboende og turister, fornyet kunnskap om hans liv og virke. Som en del av jubileet skal museet også løfte Vigeland videre – ut av byen og ut av landet. Her vil vi få økt innsikt om Vigeland og hvordan det skal arbeides.

Jarle Strømodden er museumsleder ved Vigeland-museet og han representerer Oslo kommune i Østlandssamarbeidet, et kultursamarbeid mellom fylkene i østlandsområdet. Strømodden har hovedfag i kunsthistorie fra Universitetet i Oslo. Han sitter i kunstfaglig utvalg for Ekebergparken og han var leder for komiteen i arbeidet med monument over HM Olav V. Han har vært involvert i flere bokprosjekter knyttet til Gustav Vigeland.

walter.jpg

WALTER GEHLEN - ART DÜSSELDORF

Utviklingstrekk i europeiske kunstmarkedet

Fra slutten av 1830 tallet dro norske kunstnere til Düsseldorf. Byen er fremdeles en av de sterkeste kunstmetropoler i Tyskland, med et voksende antall kunstsamlere og sterke kunstinstitusjoner. Düsseldorf var derfor et ideelt sted å starte en ny kunstmesse i 2017. Art Düsseldorf viser samtidskunst og moderne kunst. Målet til messen er å forbinde det nye med det anerkjente, og det eksperimentelle med det kanoniserte. Den ser spesielt etter unge gallerier og partnerskap mellom tyske og internasjonale gallerier. 

gudmund.jpg

HALLDÓR GUDMUNDSSON - BOKMESSEN I FRANKFÜRT

Kunst som apetittvekker

Bokmessen i Frankfurt er verdens viktigste møteplass for internasjonal bokbransje. Norge skal i 2019 være gjesteland. Satsingen vil gi vår kultur, vår litteratur og våre forfattere massiv oppmerksomhet i Europa og i verden, og er en unik sjanse for norsk litteratur internasjonalt.

Norge som gjesteland i Frankfurt vil være et løft også for andre kulturuttrykk. Hvordan kan kunst skape oppmerksomheten rundt Norge og bidra til en positiv effekt også for turistsektoren?

Halldór Gudmundsson er prosjektleder for det norske hovedlandsprosjektet ved Bokmessen i Frankfurt 2019. Han ledet den islandske hovedlandssatsingen i 2011 med stor suksess.  Mer enn 285 000 personer besøker messen i løpet av de fem dagene den varer. Bokmessen i Frankfurt har tradisjoner 500 år tilbake i tid.

 

Ingrid.jpg

Norske kulturopplevelser i et internasjonalt perspektiv

Ingrid Røynesdal, direktør, Oslo-Filharmonien

Ingrid Røynesdal er nytt medlem i det regjeringsoppnevnte samarbeidsrådet for kultur og reiseliv. Samarbeidsrådet ser på hvordan reiselivs- og kulturnæringa kan samarbeide og skal komme med konkrete råd til regjeringa og kultur- og reiselivsaktørene. Målet er økt verdiskaping.  Godt samarbeid mellom kultur og reiseliv, økt satsing på kulturturisme, skal være med å utvikle Norge som et spennende reisemål året rundt. Nærings- og fiskeridepartementet og Kulturdepartementet samarbeider om å fremme samspillet mellom kultur og reiseliv. Vinteren 2019 skal det legges frem en strategi for kultur og reiseliv som skal styrke Norge som kulturdestinasjon. 

Under Kunstweekend vil hun gi oss innsikt i dette pågående arbeidet.

Ingrid Røynesdal er direktør i Oslo-Filharmonien - en jobb hun har hatt siden august 2013. Hun er utdannet statsviter og har en diplomeksamen i klaver. I mange år var hun også utøvende konsertpianist. Hun har vært kommentator i Aftenposten og Eurosport og direktør ved Edvard Grieg Museum Troldhaugen i Bergen fra 2011. Hun har også mye erfaring fra styreverv, og sitter i dag blant annet i styret i VGTV og i Arbeidsgiverforeningen Spekter.

harald.jpeg

Morgendagens teknologi for kultur- og reiseliv

Harald Jellum, grunder og styreleder i AISPOT

AISPOT er en plattform for å sikre kultur- og reiselivsaktørene en mobil plattform for å levere digitale tjenester og dette skaper tilgjengelighet til opplevelser under hele reisen. Fra avreise til opphold og hjemreise, samt før og etter turen. Dette bidrar til økt besøk, styrking av inntekter og bedre opplevelser. Dette vil gjøre det mulig for aktørene å få økt kontroll på verdikjeden.

Harald Jellum er seriegründer og styreleder i travel tech selskapet AISPOT som utvikler en smart reiseguide, morgendagens teknologi for kultur- og reiselivsaktørene. Harald Jellum er sivil ingeniør og har grundet en rekke selskaper, det seneste er Your.MD  som er en smart digital doktor som i dag er en av verdens ledende helse apper.

Haakon Thuestad, direktør Bergen Assembly

Haakon Thuestad, direktør Bergen Assembly

HÅKON THUESTAD - Bergen assembly

Håkon Thuestad er direktør for Bergen Assembley som er en internasjonal triennale for samtidskunst, med utstillinger og andre arrangementer i Bergen hvert tredje år. Neste utgave av Bergen Assembly arrangeres i 2019.

Haakon Thuestad startet sin politiske karriere som leder for Unge Høyre i Hordaland. Han har vært politisk rådgiver for kulturbyråd Henning Warloe og presserådgiver for byrådslederne Monica Mæland og Ragnhild Stolt-Nielsen i Bergen. Og har fire år i kulturutvalget i Fylkestinget i Hordaland. Bergen Assembly skal bli et Norges flaggskip innen samtidskunst.

 
Joakim Borda-Pedreira, leder Galleri RAM, Oslo

Joakim Borda-Pedreira, leder Galleri RAM, Oslo

JOAKIM BORDA-PEDREIRA - galleri ram

Joakim Borda-Pedreira har mange års virke som kunstkritiker, kurator og gallerileder i Sverige, Storbritannia og Norge. RAM galleri er et interdisiplinert visningssted for billedkunst, kunsthåndverk og design. Galleriet er støttet av Kulturrådet.

RAM ble stiftet i 1989 av Forbundet Frie Fotografer, Utsmykkingsfondet (nå KORO), Norske Tekstilkunstnere og Norske Kunsthåndverkere. Siden 2015 organiseres galleriet som en ideell forening.

 
Nicolai Strøm-Olsen, gründer av KUNSTforum

Nicolai Strøm-Olsen, gründer av KUNSTforum

NICOLAI STRØM-OLSEN - kunstforum

Kunstsamtalen

Nicolai Strøm-Olsen er kunsthistoriker, forfatter og gründer. I 2009 var han en av gründerne av magasinet KUNSTforum. Han har skrevet bøkene Hans Gude - En kunstner reise(2015) og vært medforfatter på bøkene Bykamp (2014), og Konkurransekraft - Gründere som endrer Europa (2016).

 

FREDAG:

19.00 Velkommen

Kunstsamtalen
Haakon Thuestad, Direktør Bergen Assembly
Joakim W. Borda – Pedreira, Galleri RAM
Nicolai Strøm-Olsen – KUNSTforum

20.00 Middag

LØRDAG:

07.00 -  10.00 Frokost

07.30 - 08.20 Myk morgen - yoga 50 min. Sal 1. Påmelding ved ankomst.

09.15 Velkommen

Pål Gundersen, eier av The Gundersen Collection

09.20 Norske kulturopplevelser i et internasjonalt perspektiv, Ingrid Røynesdal, direktør, Oslo Filharmonien 

09.35 Hva gjør Edvard Munch viktig? Stein Olav Henrichsen, administrerende direktør, Munchmuseet

10.10 Ny "vår" for Harald Sohlberg, Mai Britt Guleng – Kurator, Nasjonalmuseet

Pause

11.45 Kunst som appetittvekker, Halldór Gudmundsson, prosjektleder for Norge som partnerland for Bokmessen i Frankfurt                   

12.30 Lunsj

13.30 Nicolai Astrup, fra nasjonalskatt til internasjonal anerkjennelse, Mary Ann Stevens, director for Academic Affairs, Royal Academy of Arts, London

14.00 Gustav Vigeland - fornyet aktualitet, Jarle Strømodden, Museumsleder ved Vigeland-museet

Pause

14.45   Utviklingstrekk i europeiske kunstmarkedet, Andreas Lohaus, Direktør ART Düsseldorf

15.15 Gründerhistorien bak Norges nye kunsthall, Helena Holmberg

15.40 Morgendagens teknologi for kultur- og reiseliv, Harald Jellum, gründer og styreleder i AISPOT

18.00 Kunstnermøte

19.30 Festmiddag
Morten Zondag om The Gundersen Collection 

SØNDAG:

07.00-10.00 Frokost

10.00 Omvisning i deler av The Gundersen Collection med Morten Zondag

Påmelding Kunstweekend 13.-15. sept 2019

Prisen for helgen er kr 3590,- per person og inkluderer:

  • Overnatting fredag til søndag

  • Middag fredag, frokost og lunsj lørdag, samt festmiddag lørdag inkludert vinpakke (4 glass vin). Frokost søndag.

  • Mottakelse, nettverksbygging og alle foredrag

  • Abonnement på bladet KUNSTforum. 1 pr. rom.

  • Fri inngang til badeanlegg og trimrom, samt fri parkering

Book oppholdet ved å sende mail til mail@vestlia.no. OBS. Legg ved navn, e-post og adresse i mailen når du booker oppholdet.

NB! Tillegg for enkeltrom er kr. 800,- for hele helgen. Oppgradering til suite er kr 1000,- for helgen. Vi har også leiligheter med 3 dbl soverom, 2 bad, stue og kjøkken.

Kunstweekend1.jpg
kunstweekend2.jpg

Dagpakke

For deg som vil bo på egen hytte, kan du kjøpe dagpakke for lørdag 14. september:

Priser:
Lørdag med lunsj og foredrag/program kr 650,- per person.

Lørdag med lunsj, foredrag/program og festmiddag lørdag med 4 glass vin. Kr 1490,- per person. 

Kjøp dagpakke ved å sende mail til mail@vestlia.no. OBS. Legg ved navn, e-post og adresse i mailen når du booker oppholdet.

Vestlia Resort

Velkommen til et av Norges fremste ski- og sparesorter! Her bor du midt i smørøyet av Geilos vakre fjellnatur og mange aktiviteter. Vårt lune lodgehotell sørger for at du nyter din tid på fjellet enten du reiser med familien, er på venninnetur, deltar på konferanse eller er klar for en aktiv helg. Vi byr på mange flotte fasiliteter for store og små.

Vestlia Resort har et lekkert spa hvor du kan investere litt tid i deg selv. Profesjonelle spaterapeuter gir deg alt fra klassisk massasje og hudpleie til nydelige aroma- og leireinnpakninger. Klimasonen er et sted for total avslapning og nytelse. Her finner du et fantastisk basseng, hvilerom, jacuzzi, kaldkulp og flere typer sauna.